Овој ВОДИЧ НИЗ ГАЛАКСИЈАТА: ВОЛОНТЕРСТВО има за цел преку дваесет попатни станици да ве доведе до крајната цел- поимање на волонтерството и разбирање на Законот за волонтерство. Наменет е за сите волонтери, сегашни и идни, како и за организаторите на волонтерска работа.

Нашите експерти и практичари одговорија на дваесет прашања коишто од секогаш сте сакале, но не сте имале кому да ги поставите. Со тоа сакаме да дадеме придонес во имплементацијата на Законот за волонтерство и поттикнување на волонтирањето.

Нашиот водич може да биде надграден и проширен и со твоето прашање. Постави ни прашање или раскажи ни твое искуство поврзано со волонтирање на konekt@konekt.org.mk, а ние ќе го најдеме соодветниот одговор.

 

volonter      organizator