fbpx
logo-klub

Општествена одговорност

Општествената одговорност на претпријатијата претставува одговорност на претпријатието за влијанието на неговите одлуки и активности врз општеството и животната…

ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ

Бизнис клубот

Клубот на одговорни бизниси е клуб во којшто членуваат компаниите коишто се свесни за своето влијание во заедницата и се стремат кон заеднички развој. Клубот на одговорни бизниси…

ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ

Кажаа за клубот

Формирањето на оваа платформа, ќе претставува синергија на бизнисите, граѓанскиот сектор и институциите за што поголема мобилизација во справување со предизвиците во нашето општество и креирање на соодветни решенија и проекти за одржлив развој на заедницата и општеството во кое сите ние живееме и функционираме.
Живко Мукаетов

Со над 12.000 учесници од бизнис и другите сектори од над 130 земји, Глобалниот договор е најголемата доброволна иницијатива за општествена одговорност на претпријатијата (ООП) во светот. Прогласен од Кофи Анан во 1999 и официјално создаден на 26 јули 2000 година во ООН во Њуjорк, Глобалниот договор претставува…

ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ

img7