fbpx


Забава, мода и филантропија!

Ве покануваме на добротворна модна аукција на дизајнерски облеки од Prêt-À-Porter & Haute Couture во друштво на филантроп(к)и и вљубеници во модата. 12 истакнати домашни дизајнерки и дизајнери ја поддржаа кампањата „Денови за донирање“ и донираа прекрасни модни дела за овој настан.

Ќе имате можност да наддавате за вашето омилено парче и да придонесете за подобар живот во нашите заедници. Сите средства ќе се вложат во донаторскиот фонд на Конект за организации што посветено и транспарентно работат на промена во животите на нашите сограѓани за подобра едукација, достоинствена работа, вклученост на најранливите и добро здравје.

Модната аукција ќе се одржи в среда 01.11.2023 од 20ч во Скопје, Intermezzo. Водителка на настанот е г-а Ирена Спировска, а аукцијата ќе ја води гласноговорникот на кампањата „Денови за донирање“ г. Огнен Јанески.

Бидете модни филантропи и донирајте од срце ❤

RSVP <<овде>> или на konekt@konekt.org.mk

Модната аукција се спроведува во рамки на УСАИД проектот „Партнерства за донирање“.

____________________________

Fun, fashion and philanthropy!

We cordially invite you to a charity fashion auction featuring designer clothing from Prêt-À-Porter and Haute Couture, in the company of fellow philanthropists and fashion enthusiasts. This event is made possible with the support of 12 prominent domestic designers who have endorsed the “Days of Donation” campaign, modeling exquisite fashion pieces.

You will have the unique opportunity to bid on your favorite items, contributing to the betterment of our communities. All funds raised will be channeled into the Konekt Donor Fund, supporting organizations dedicated to transparently improving the lives of our fellow citizens by fostering better education, dignified employment, inclusion of the most vulnerable, and good health.

The fashion auction is scheduled for Wednesday, November 1, 2023, starting at 8:00 PM, at Intermezzo in Skopje. The event will be hosted by Mrs. Irena Spirovska, with the auction led by Mr. Ognen Janeski, the spokesperson of the “Days for Donation” campaign.

Let’s come together as fashion philanthropists and make heartfelt contributions. ❤

RSVP <<here>> or at konekt@konekt.org.mk.

The charity fashion auction is part of the USAID Project “Partnerships for Giving”.