написи

граѓански сектор

Придружи се. Испланирај. Донирај паметно.

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Конект, во соработка со ТЕА Модерна, по шести пат подарува Донаторски календар за 2016 година. Свесни дека малку издвоено време и средства можат да направат големи добри дела, предлагаме идеи за добри промени низ целата година. Споделувајќи предлози за донирање даваме поддршка и ја шириме каузата на граѓански организации и активисти кои работат за доброто на заедницата.

Придружи се на нашата акција, со тоа што ќе донираш, ќе ја споделиш месечната идеја што ја објавуваме на нашата фејсбук страница или ќе си го симнеш месечниот календар, како позадина на твојот екран за да ти користи како потсетник.

Едно големо благодарам на Кристина Манчева, за донацијата на прекрасниот дизајн на календарот.

Во продолжение може да ги најдеш позадините за соодветниот месец, во различни димензии за да одговараат на резолуцијата на твојот екран (доколку не си сигурен која димензија ти е потребна, провери ја резолуцијата на екранот во подесувања (settings) на компјутерот).

февруари март април мај јуни јули август септември октомври ноември декември
1280х800 1280х800 1280х800 1280х800 1280х800 1280х800 1280х800 1280х800 1280х800 1280х800 1280х800
1366×768 1366×768 1366×768 1366×768 1366×768 1366×768 1366×768 1366×768 1366×768 1366×768 1366×768
1440×900 1440×900 1440×900 1440×900 1440×900 1440×900 1440×900 1440×900 1440×900 1440×900 1440×900
1680×1050 1680×1050 1680×1050 1680×1050 1680×1050 1680×1050 1680×1050 1680×1050 1680×1050 1680×1050 1680×1050
1920х1200 1920х1200 1920х1200 1920х1200 1920х1200 1920х1200 1920х1200 1920х1200 1920х1200 1920х1200 1920х1200
2560х1440 2560х1440 2560х1440 2560х1440 2560х1440 2560х1440 2560х1440 2560х1440 2560х1440 2560х1440 2560х1440

За симнување: едноставно кликни на линкот којшто ќе те одведе директно на сликата. Кај некои компјутери, на десниот клик на глувчето се појавува опцијата „користи ја сликата како позадина/ Use Image as Desktop Picture“. Во спротивно, зачувај ја сликата на твојот компјутер и промени ја позадината во подесувања (settings) на екранот.

За да ја користиш на твојот телефон: најлесен начин е веќе зачуваната слика да си ја испратиш преку електронска порака. Потоа отвори ја пораката на телефон и зачувај ја сликата. На крај постави ја како позадина.

Share and Enjoy