написи

граѓански сектор

Покана: Конференција за социјални претпријатија

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Реактор-Истражување во акција, Конект и Паблик од Македонија, Партнерс  Албанија и Центарот за мир и толеранција од Косово, со задоволство Ве канат на Конференција за социјални претпријатија што ќе се одржи на 24.06.2016, петок, во хотелот „Холидеј Ин“ во Скопје со почеток од 10 часот.

Конференцијата ќе ги презентира резултатите и наодите од проектот „Предизвици и можности за вработување на маргинализирани групи во социјалните претпријатија“ поддржан од Регионалната програма за поддршка на истражувањата во Западен Балкан (РРПП).

Пријавете го присуството најдоцна до 22.06.2016  на  info@reactor.org.mk  или на  02/ 3245 536.

На конференцијата:

  • Дознајте за локалните состојби и регионалната слика во врска со социјалните претпријатија од најновите истражувања во Македонија, Албанија и Косово;
  • Следете ја панел дискусијата за социјалното претприемништво и можностите преку него да се вработат маргинализирани групи;
  • Учествувајте во расправа за јавните политики и споделете го вашиот став за тоа каква политика за социјално претприемништво сметате дека нѝ е потребна.

Преземете документи

Македонски јазик:

English language:

 

Share and Enjoy

Коментари

Нема коментари.

Коментирај