написи

ЗДСЈД

Конференција за филантропија

 • Facebook
 • Twitter
 • Delicious
 • Digg
 • Add to favorites
 • Email
 • RSS

Здружението Конект, во рамки на проектот Креирање на овозможувачка средина за финансиска одржливост на граѓанските организации (ГО) финансиран од Европската Унија, организира Конференција за филантропија- Соработка меѓу граѓанските организации и бизнис секторот што ќе се одржи на 11.06.2015 година во Едукативен центар М6, Скопје.

Конференцијата тематски е поделена во три дела, во рамки на кои ќе се одржат панели кои опфаќаат: соработка меѓу граѓанските организации и бизнис секторот во насока на надминување на социјалните предизвици; дискусија за Законот за донации и спонзорства во јавните дејности и мобилизирање на ресурси од бизнис секторот.

Повеќе детали за дневниот ред и за говорниците на конференцијата може да најдете на следните линкови:

Дневен ред (агенда)

Кратки биографии за говорниците.

 

Конференцијата ќе биде пренесувана во живо на следниот линк, а видето од истата ќе биде достапно по завршување на YouTube каналот на Конект.

Share and Enjoy

Коментари

2 Responses to “Конференција за филантропија”

 1. Pocituvani,

  Jas sum Jovan Damjanoski od NVO “Prerodba” od Kicevo. Moeto prasanje e:Dali za ovoj nastan se pokrieni patnite trosoci za ucesnici nadvor od Skopje od strana na organizatorot. Vi blagodaram za odgovorot i posakuvam uspesna rabota.

  Pozdrav, Jovan Damjanoski

  Поставено од Jovan | јуни 10, 2015, 4:14 PM

Коментирај