архива

Архива за јуни, 2018

Приказни од Конектирај се! Бесплатни правни услуги за безгрижни детски насмевки

Тргнувајќи од желбата да отвори Центар за деца со посебни потреби, Фондацијата Аполонија не ни замислувала дека на тој пат ќе наиде на обемни бирократски процедури. Договори, елаборати, осигурувања се само еден дел од десетиците документи што биле потребни за Аполонија да го регистрира Центарот. „Граѓанските организации што работат на проекти секогаш се фокусирани на […]

Приказни од Конектирај се! – Научни вештини за извидниците

„Извидник научник“ е вештината што ја стекнуваат извидниците од Сојузот на извидниците на Македонија (СИМ) благодарејќи на нивното запознавање со испитувањата кои се вршат во Лабораторијата за животна средина на компанијата „Фармахем“. Осумдесет извидници се веќе носители на ова посебно вештарство, со кое се одликувани. Сојузот на извидниците и „Фармахем“ се поврзаа преку сервисот Конектирај […]

Приказни од Конектирај се! Продавачите од „Лице в лице“ учат за поуспешна продажба

Како да им ги презентирам содржините на списанието, како да привлечам повеќе купувачи, се само дел од прашањата што му ги поставувале на Михаил Китановски од консултантската фирма D2EM лицата кои го продаваат списанието „Лице в лице“. Китановски им одржа обука за презентација и продажба на списанието на продавачите од  „Лице в лице“, кои со него […]