архива

Архива за март, 2018

MAMFORCE стандард- важноста на балансот меѓу работата и приватниот живот

Еден од најголемите предизвици на современото живеење е како да се постигне рамнотежа меѓу професионалната кариера и приватниот живот. На оваа тема се напишани многу книги, посветени се бројни конференции, јавни дебати… темата е дел од секојдневните разговори и најмногу од сѐ – балансот приватен-професионален живот е секојдневна битка што е најмалку лесна за жените. […]