архива

Архива за јуни, 2016

Покана: Конференција за социјални претпријатија

Реактор-Истражување во акција, Конект и Паблик од Македонија, Партнерс  Албанија и Центарот за мир и толеранција од Косово, со задоволство Ве канат на Конференција за социјални претпријатија што ќе се одржи на 24.06.2016, петок, во хотелот „Холидеј Ин“ во Скопје со почеток од 10 часот. Конференцијата ќе ги презентира резултатите и наодите од проектот „Предизвици […]

Обуки за мобилизирање средства од бизнис секторот и граѓаните

Со цел да им помогне на граѓанските организации да бидат успешни во прибирањето средства од локални донатори, здружението Конект во соработка со Business in the Community од Северна Ирска организира обуки за мобилизирање на средства од бизнис секторот и граѓаните. Обуките се дел од проектот „Граѓанското општество посилно со бизнисот и граѓаните“ финансиран од Европската […]