архива

Архива за февруари, 2016

Придружи се. Испланирај. Донирај паметно.

Конект, во соработка со ТЕА Модерна, по шести пат подарува Донаторски календар за 2016 година. Свесни дека малку издвоено време и средства можат да направат големи добри дела, предлагаме идеи за добри промени низ целата година. Споделувајќи предлози за донирање даваме поддршка и ја шириме каузата на граѓански организации и активисти кои работат за доброто на […]

Меѓународна недела на продавачи на улични списанија и весници

Првата седмица од месец февруари е посветена на одбележување на работата на продавачите на уличен печат.  По четврти пат, Скопје и градовите во Македонија каде што се продава уличното списание, од 1 до 7 февруари ќе им се придружат на градови од 35 земји ширум светот кои ќе ја слават работата на продавачите на 114 […]