архива

Архива за јуни, 2015

За паметно донирање неопходна е поголема соработка меѓу граѓанските организации и бизнисот

Како да се зголеми соработката меѓу граѓанскиот и бизнис секторот во решавањето општествени потреби и предизвици; Какви се можностите што ги нуди Законот за донации и спонзорства во јавните дејности и конечно, како да се зголеми прибирањето ресурси од бизнис секторот од страна на граѓанските организации, се основните дилеми за кои дебатираа претставници на граѓанскиот […]

Конференција за филантропија

Здружението Конект, во рамки на проектот Креирање на овозможувачка средина за финансиска одржливост на граѓанските организации (ГО) финансиран од Европската Унија, организира Конференција за филантропија- Соработка меѓу граѓанските организации и бизнис секторот што ќе се одржи на 11.06.2015 година во Едукативен центар М6, Скопје. Конференцијата тематски е поделена во три дела, во рамки на кои ќе се одржат […]