архива

Архива за јули, 2013

Претставници од граѓанскиот сектор

Потребен е закон кој вистински ќе го поттикнува донирањето

Претставници на граѓанскиот сектор, бизнис заедницата и на други организации уште еднаш ја истакнаа потребата од продолжување на процесот на измени на Законот за донации и спонзорства во јавнсите дејности. На средбата организирана од страна на Конект и ЕЦНЛ присутните ја потврдија потребата за измени на Законот и ги афирмираа своите заложби за учество во натамошните активности […]

ВОЛОНТЕРИТЕ за Законот за волонтерствo- што имаат да кажат?

Здружението Конект во соработка со Европскиот центар за непрофитно право (ЕЦНЛ) спроведува истражување на досегашното спроведување на Законот за волонтерство. Анализата ќе вклучи и препораки за понатамошно унапредување на Законот. За таа е цел од особено значење е да се анализираат искуствата и ставовите на ВОЛОНТЕРИТЕ. Ги замолуваме сите кои имаат одвоено дел од своето време за волонтирање, […]

Прашалник за организаторите на волонтерска работа

Здружението Конект во соработка со Европскиот центар за непрофитно право (ЕЦНЛ) спроведува истражување на досегашното спроведување на Законот за волонтерство. Анализата ќе вклучи и препораки за понатамошно унапредување на Законот. За да придонесете кон ова истражување Ве молиме да одвоите 10 минути од Вашето време и да одговорите на 17 поставени прашања, при што одговорите […]