архива

Архива за февруари, 2012

Ѕвездите делат со светот: Тоше Проески

Ѕвездите делат со светот: Тоше Проески

Роден е како Тодор Проески на 25 јануари 1981 година во Прилеп, а  израсна во Крушево. Учејќи за класичната музика, на возраст од 12 години привлекува големо внимание со неговиот настап на фестивалот за детски песни ,,Златно Славејче“. По овој јавен настап, тој е континуирано наградуван за своите моќни гласовни способности. Ова води до пораст […]

Големото срце: Џорџ Клуни

Сестраниот Џорџ Клуни, според официјални извори, е еден од ѕвездите поради кои најмногу се продаваат кино влезници во светот и често е именуван во листите на ,,најсекси” мажи. Покрај тоа што е актер, режисер и продуцент тој учествува во филантропски акции од Судан до САД. Исто така, тој е доживотен член на Советот за надворешни […]